“Perdja prej sheqeri” – film dokumentar kuban nga Camila Guzmán Urzúa

 

Po te kisha qene regjozor, do ta kisha bere nje film dokumentar te tille : pra do merrja nje kamera dixhitale dhe do filmoja, pas 20 vitesh, Kampin e Pionereve ne Durres !

Pikerisht kete gje ben regjizorja e re kubane, qe jeton ne Madrid, Camila Guzmán Urzúa : kthehet ne Kuba dhe filmon kampin e pushimit te dikurshem te Pionereve ne Havana. Ndryshimi i vetem eshte se Kuba ende eshte vend socialist, dhe regjizorja e re e gjen kampin e saj te pushimit pothuaj si 20 vite me pare.
Po ashtu regjizorja filmon shoket dhe shoqet e klases, tashme te rritur, Kubën 20 vite pas ekzilit te saj, nje gjeneracion i tere…

“Perdja prej sheqeri” ( “El Telón de azucar” ) eshte nje film tejet intim, personal, dhe mbi te gjitha subjektiv. Por subjektivitet i qellimshem dhe i bere me ndergjegje.

Image result for le rideau de sucre

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s