“Udhetimi i fundit i gjykatesit Feng” – film kinez nga Liu Jie; “SECRET SUNSHINE” – film jug-Korean nga Lee Chang-Dong; “Historia e Rikardo O.” – film francez nga Damien Odoul

“Udhetimi i fundit i gjykatesit Feng” – film kinez nga Liu Jie

Film interesant qe rrefen aventurat e nje gjykatesi kinez ambulant, neper fshatrat e thella te Kinës, ne perpjekje per te zgjidhur konfliktet midis fshatareve. Problemi eshte se filmi, duke filluar nga mesi, kthehet ne objekt folklorik, per te perfunduar ne melodrame pa lidhje midis gjykatesit dhe noteres se tij … 

 


 

“SECRET SUNSHINE” – film jug-Korean nga Lee Chang-Dong

Lee Chang-Dong, ish Minister Kulture ne Korene e Jugut para disa vjetesh, i pata pelqyer jashte mase “OASIS”, kryeveper e vertete.
Filmi i tij i ri “secret sunshine” ishte ne Kanë, kete vit.

Filmi zgjat 2 ore e 20 minuta. Ai rrefen historine e nje grauje te re qe pasi i vdes burri ne nje aksident me motorr, i vdes dhe djali i vetem qe i ka ngelur, pas nje marrjeje peng.

Pergjate 2 ore e 18 minutash filmi eshte i natyres psikologjiko-romaneske (nuk jam fort fans i kesaj menyre te berit kinematografi), por … ne 2 minutat e fundit, duke filmuar KREJT gjë tjeter (dhe jo më psikologji), autori “anullon” plotesisht menyren e rrefimit te gjithe filmit, dhe i jep atij nje natyre krejt tjeter.
Film i mire.

 


 

“Historia e Rikardo O.” – film francez nga Damien Odoul

Film autoportretist qe rrefen nje cope jete te nje personazhi, Rikardos, tek të 30-tat, qe pergjate 3 muajve te veres vendos te merret vetem dhe vetem me seks : 13 vajza, 13 takime, 13 eksperienca.

Film interesant,  : skenat me te realizuara jane ato qe jane me te veshtirat e filmit, pra ato me seks. Por pjesa tjeter lé per te desheruar… 😦

web site i filmit : http://www.richard-o.com/

Tetor 22, 2007

 

 

 

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s