“Charly”- film francez nga Isild Le Besco

Image result for charly isild le besco

 

Ne festivalin e Kanes ne 2004-en, kur e pyeten Jean Luc Godard-in se cilat filma te festivalit i kishin pelqyer, u pergjigj: “dy filma: “The brown Bunny” te Vincent Gallo dhe metrazhin e shkurter “Demi tarif” te Isild Le Besco (asokohe, Le Besco ishte thjesht nje aktore e re 20 vjeçare qe realizonte metrazhin e saj te pare te shkurter).

Pas 3 vjtesh, pra ne 2007-en, aktorja Le Besco ka 23 vjeç, dhe realizon me ne fund endrren e saj, filmin e saj te pare, duke kaluar nga aktore ne regjizore.

Charly” quhet filmi. E pashe dje. Dhe me pelqeu shume. Dhe eshte tejet origjinal. Dhe premton se tash e tutje, Isild de Besco do beje filma gjithe e me te mire !

web site i filmit: http://www.tamasadiffusion.com/sites…y-accueil.html

per me teper, ne shqip: http://salvatori.wordpress.com/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s