“Problemi i njerezimit” (“La question humaine”) dhe “99 franga” – filma franceze nga Nicolas Klotz dhe Jan Kounen

  

 

“99 franga” – film francez nga Jan Kounen

Në vitin 2000, pata lexuar nje liber interesant, titulluar “99 franga“, nje best-seller i asaj kohe, qe rrefente jeten profesionale dhe private nje nje autori rreklamash (pibliçiteti). liber gati autobiografik shkruar nga Frédéric Beigbeder.

7 vjet me vone libri eshte bere film dhe e pashe kete jave.

Prisja më keq, keshtu qe nuk ngela dhe aq i zhgenjyer nga filmi (qe e dija se do ti ngjante më se shumti nje video klip-i se sa nje filmi kinematografik).

web-site i filmit: http://www.99francs-lefilm.com/

Tetor 13, 2007

.


“Problemi i njerezimit” (“La question humaine”) – film francez nga Nicolas Klotz

Film guximtar, qe vendos paralele midis funksionimit te nje ndermarrjeje industriale ne ditet tona dhe nje periudhe te erret te njerezimit siç eshte periudha naziste.

Teme e veshtire per tu trajtuar, por realizuar jo pa sukses. Imazhe te forta kinematografike, edhe pse regjizori nuk ja ka dale plotesisht mbanë ne perpjekjet e tij artistike.

Shtator 15, 2007

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s