“Il regista di matrimoni” (Regjizori i dasmave)- film italian nga Marcho Bellocchio

Ka diçka te perbashket midis “Boarding Gate“, film qe komentova me lart dhe “Regjizorit te dasmave“: te dy jane filma te ndertuar pêrmes imazheve ! jo se nuk flitet gjate filmit, flitet qe ç’ke me të, por edhe tek ky film, po te heqesh zerin, imazhet flasin vete !

Film qe rrefen me nje melankoli te papare Italine e sotme: “vendin ku qeverisin te vdekurit”, siç thote personazhi kryesor, regjizor i njohur por i zhgenjyer nga nje Itali e fututr nen darën e normatives dhe institucioneve (kisha, sindikata…)

Ndofta ka diçka qe nuk eshte mundur te perfeksionohet nga regjizori Marco Bellocchio, per te bere te mundur qe filmi te ishste vertet nje capo lavoro (kryeveper), por gjithsesi, film i mrekullueshem, qe te shton deshiren per magjine e kinease !

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s