“O Céu de Suely” (“Qielli i Suelës”) – film brazilian nga Karim Aïnouz


Braziljania 21 vjeçare Hermila kthehet nga São Paulo bashke me bebin e saj, per tu strehuar tek gjyshja e saj ne fshatin e lidjes, ne pritje te babait te femijes se saj. Shume shpejt kupton se ai nuk do te kthehet më dhe se ajo nuk ka asnje te ardhme ne kete fshat te humbur. Hermila i futet punes per te mbledhur disa parà me qellim qe te kthehet edhe ne njere ne Sao Paulo dhe zgjedh nje identitet te ri: Suely.

Per regjizorin e ri Karim Aïnouz, ish-asistent i regjizorit te njohur amerikan Todd Haynes, ky eshte filmi i tij i dyte, pas atij “Madame Sata”.

Regjizor sensibël, pra dhe film sensibël (dhe jo pak sensual !), por çuditerisht diçka nuk shkon…. pasi nuk më preku aq sa prisja… Portreti i vajzes se re eshte i realizuar, s’ke ç’i heq e s’ke ç’i shton, loja e saj – e mrekullueshme, por me duket se problemi qendron tek mizaskena, qe eshte shume “servile” ndaj skenarit.

Nje gje terheq vemendjen: nese lumturia nuk eshte gjithmone e hareshme, filmi provon se fatkeqesite nuk jane gjithmone te trishtueshme. Te shohim filmin e tij te ardhshëm… ! 

web-site i filmit : www.oceudesuely.com.br

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s