“BOLIVIA” – film argjentinas nga Adrian Caetano

 

Filmat e argjentinasit Adrian Caetano, nje nga regjizorët kryesore te “nouvelle vague”-s argjentinase (vitet ’90-2000), kane dale ne menyre te çrregullt neper kinemate franceze: veçse keto dite po shfaqet nje film i tij qe daton i 2001-shit, “BOLIVIA“, qe pashe sot.

Filmi eshte nje paralajmerues tragjik i krizes se rende ekonomiko-sociale qe kaloi veçse pak kohe pas realizimit te filmit Argjentina (nxenes shembullor i FMN-se, tamam si Shqiperia e ’96-’97-es  ) dhe kjo, nepermjet portretit te nje mikrokozmosi njerezor: nje lokali te vogel, bar-restorant ne Buenos-Aires, ku nje dite punesohet si kuzhinier Freddy, emigrant pa letra nga Bolivia.

Kronike racizmi ordiner, “BOLIVIA“, per nga skenari nuk ka asgje origjinale, por ketu qendron dhe forca e filmit: si ka mundesi qe qenia njerezore te ç’humanizohet deri ne kete pike ??

Film “i vogel”, por tmerresisht i sinqerte !

 

 

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s