“A very british gangster” – dokumentar anglez nga Donald MacIntyre


Image result for a very british gangster  poster in fr.

Kohe vere, kohe dokumentarësh…

Dokumentar i mire ky i fundit (Fitues i Festivalit Nderkombetar te filmit Polisesk ne Cognac te Frances), qe rrefen jeten e Dominic Noolan, 37 vjeç (nga te cilet 22 vjet te kaluara ne burg), shef i nje klani te fuqishem ne lagjet e varfra re Manchester-it.

Nje bote ku mbizoteron droga, dhuna, varferia. Dokumentari eshte gjysem fiksion, meqe gangsteri Noolan “luan” vete rolin e tij ne film, qe artistikisht luhatet midis Scorsese-s dhe vellezerve Dardenne.
Interesant !

 

web site i filmit http://www.averybritishgangster-lefilm.com/

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s