“La León” – film argjentinas nga Santiago OTHEGUY

I gjithi me imazhe bardh e zi, në scope, “La León” i merr ngjarjet ne kenetat e Argjentines, ne zonen Delta du rio Paranà, labirinth me keneta, pellgje, ishuj te vegjel te eger e te permbytshem. Ne qender jane banoret autoktone te atjeshem, los islenios, ose me sakt, Alvaro, tek te 30-tat, i vetmuar per nga natyra, per te cilin, e vetmja lidhje me token eshte anija-autobus “El Lion” e ngarë nga nje njeri i rëndë, violent, El Turu.

Film interesant, por jo manjetik… Imazhe sensuale, shikime dhe gjeste interesante, por qe nuk me manjetizuan, dhe më bene te mendoj se në nje pjese te mire, behet fjale më shume per ekzotizem se sa per profesionalizem kinematografik…
Diçka e kopjuar jo fort mire nga “Tropical malady“, dhe e vendosur ne Argjentine…

Kismet nga java tjeter ndonje film më te mire 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s