“L’avocat de la terreur” (Avokati i terrorit)- dokumentar francez nga B. Schroede

 

Avokati i terrorit eshte dokumentar-portret i njërit prej avokateve me te famshem dhe me te veçante te shek XX : avokati francez Jacques Vergès.

Herë komunist, here anti-kolonialist, por here dhe i etiketuar si ekstremist i djathte, Verges ka mbrojtur disa nga figurat me kontraversale te historise se gjysmes se dyte te shek XX: ka qene avokat-mbrojtes i Xhamila Buhiredit, heroines se luftes se Algjerise kunder kolonializmit francez, por dhe i terroristit Carlos, i diktatoreve te tille si Milosheviç, Pol Pot, Sadam Hysein etj etj.

Portret tejet inteligjent i nje personazhi tejet kontraversal, interesi i filmit qendon ne gershetimin e formes se tij thriller-realitet.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s