“Persopolis” – film vizatimor nga Marjane Satrapi

Image result

 

Iraniania Marjane Satrapi ben libra vizatimore (comics – ne ang.). Para disa vitesh ajo botoi comics-in e saj “Persopolis“, ku rrefen jeten e saj, nga vajze e vogel në vajzë të rritur, ne vendin e saj – dmth IRAN, sidomos periudhen e revolucionit islamik iranian.

Libri u be film vizatimor, dhe shkoi para 2 maujsh ne festivalin e Kanes ku mori Cmimin e Jurise (Prix du Jury).

Libri thone eshte tejet interesant (personalisht nuk e pata lexuar, se i urrej librat vizatimore, dmth, comics-et), keshtu qe mua nuk m’u duk fort interesante ideja me bo nje film. Per me teper qe duke qene gjithe kohen ne qender te filmit, personazhi i Marjanes kthehet ne egocentrik. Dhe vete filmi ne egocentrik.
SHkurt, film borgjez, sikunder dhe regjizorja (dhe personazhi kryesor i vete filmit) qe vjen nga nje familje super borgjezesh te pasur iranianë.

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s