“Une vieille maitresse” (“Nje dashnore e moçme”) film francez nga Catherine Breillat


Image result

 

Nje tjeter film qe bente pjese ne 21 filmat konkurues per Palmen e arte ne Kane (kategoria kryesore e konkurimit), shfaqet keto dite ne kinemate franceze dhe eshte fjala per nje film francez “Nje dashnore e moçme” e regjizores Catherine Breillat qe e pashe dje.

Breillat eshte regjizore e njohur per filmat e saj feministë, shpesh provokues. Nuk i kam pas ndonjehere fort per zemer filmat e saj, me jane dukur gjithmone çalamanë, jo te arrirë, por më pelqeu ky i fundit.

Filmi i merr ngjarjet ne shek XIX (vitin 1835, ne Paris) dhe tregon nje hisori dashurie te fshehte. Edhe pse adoptim i nje romani te njohur, filmi nuk bie ne grackën e filmit romanesk qaraman, dhe eshte po aq interesant sa “Ne touchez pas la hache” (“Mos prekni sopatën”) film i te njejtit stil dhe atmosfere.

Asia Argento eshte e mrekullueshme!

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s