“Après lui” (“Pas tij”) – film francez nga Gaël Morel

Image result

 

Film i prezantuar ne Festivalin e Kanës, ne kategorine “15 regjizore”, filmi “Après lui” (“Pas tij“) eshte aktualisht neper ekranet e kinemase franceze.

E pashe dje. Dhe me pleqeu shume !

Historia eshte e thjeshte: Camille-s, nje gruaje tek te 60-tat, luajtur ne menyre magjistrale nga Catherine Deneuve , i vdes djali 20 vjeçar ne nje aksident veture. Gjithe filmi rrefen se si Camille afrohet gjithe e më shume me Franck-un, shokun e djalit te saj, i cili ngiste veturen dhe ishte shkaktari i aksidentit vrastar.

Regjizori 35 vjeçar Gaël Morel po ben filma gjithe e më te mirë. “Pas tij” nuk bie per asnje sekondë te vetme ne pathos (patetizëm), në qaramanëri.

Nga ana tjeter, roli qe filmi i ofron Catherine Deneuve-it eshte pa dyshim me i bukuri qe i eshte ofruar kesaj aktoreje gjithe talent, ndofta qe prej “Le vent de la nuit” (Era e nates) e Philippe Garrel-it (më 1998).

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s