“TEHILIM” film izraelit nga Raphael Nadjari

Citim Postuar më parë nga korçar
Tip producentash i quajne…
 Po sikur thamë qe kinemaja nuk eshte punë paresh ?? 

ok ok, te kuptoj ku e ke… 

Une qe thua ti rifillova sezonin e filmave, pas gati nje muaji pushim (po ti, ç’ke parë a derëbardhë ?). E rifillova me nje film nga Konkurimi zyrtar i Kanës, me “TEHILIM” (“Lutjet”) e Raphael Nadjarit.

Këtë Nadjarin qe thua ti, e dua fort, e kam pas adhuruar filmin e tij te mëparshem “AVANIM“, por kete rradhe… mbeta i zhgenjyer. Si duket ka fillu me perserit vetveten… ti e di rrezikun e te berit filma personalë.

TEHILIM eshte historia e nje familjeje ne ditet tona, ne Jeruzalem te Izraelit, kryefamiljari i se ciles, pra babai i dy djemve te rinj, zhduket ne menyre misterioze pas nje aksidenti veture. Femijet fillojne kerkimin e babait te tyre, por thelbi i filmit nuk eshte kerkimi i tij, por menyra se si me e kerku, parë kjo ne aspektin shpirteror.

Film disi konfuz (per nga mizaskena), qe nuk arriti te me terheqë plotesisht. Mbeta gjysem jashte, gjate gjithe filmit… gjynah… (mendoj se ndodh keshtu kur “le cinéma du réel” (kinemaja realiste) kthehet ne qellim ne vetvehte dhe behet perseritëse….

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s