“Copa e katert e gruas së prerë më tresh” – film francez nga Laure Marsac

Le quatrième morceau de la femme coupée en trois PosterNga titulli, duket sikur fjala eshte per nje film horror, por nuk eshte ashtu: “Copa e 4-t e gruas se prere më 3-sh” eshte historia ne 3 pjese e nje gruaje tek te 30-tat, Luizës, kinge, bukuroshe, por pak si e hutuar dhe jo fort e mësuar me te perditshmen.

Ne pjesen e pare, filmi rrefen se si Luiza merr kalon testin dhe merr, uff, me ne fund, patenten e makinës.

Ne pjesen e dyte, tregohet se si Luiza ngel e bllokuar, per faj te saj, ne nje parking autostrade, sepse harron çelesat e vetures brenda vetures qe mbyllet automatikisht dhe keshtu qe ajo nuk mund ta hapë.

Ne pjesen e trete, pikerisht e lodhur nga pritja ne parking, Luizës i rivijne ne kujtese souvenir-et (kujtimet) e femijerise, kur me nënen e saj, ajo kthehej nje mbremje nga nje udhetim ne veturë.

Mbetet te gjehet pjesa e 4-t e gruas se prere ne 3-sh (ne tre “periudha”, ne tre momente te jetes se saj).

Film enigmatik, ose siç mund te thuhet ne shqip, gati-gati gjëegjëzë, me nje mizaskene per ta patur zili. Mua me pelqeu ! Shume biles !

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s