OUR DAILY BREAD (Buka jone e perditshme)- dokumentar austriak nga Nikolaus Geyrhalter

 
OUR DAILY BREAD (Buka jone e perditshme).Dokumentar i Nikolaus Geyrhalter.Pas Le cauchemar de darwin,nje tjeter dokumentar qe denoncon duke treguar nje realitet te hidhur,ate te ushqimit te perditshem.
Kohet moderne te Chaplinit nuk kane perfunduar akoma.

E pashe dhe une sot dokumetarin austriak. Nga ana e permbajtes, bie plotesisht dakort me ty. Nga ana artistike eshte gjithashtu interesant (asnje koment pergjate 90 minutave dhe vetem plane fikse ose travelling). Nuk di pse mu duk se filmi luhatej disi midis dokumentarit-fiksion dhe thjesht dokumentarit, pra as njera, as tjetra. Thene ndryshe, nga mesi, filmit fillon e i mungon tensioni (pra mbetet thjesht dokumetar), edhe pse duket qarte qe ambicja e regjizorit eshte ti afrohet sa me shume fiksionit… Ndofta u ka dashur qe kohe-zgjatja e planeve fikse te ishte me e gjate, me qellim qe plani te fitonte edhe më shume force dhe magji. Ndofta nuk e ka bere kete (ne montazh), per te mos rënë ne manierizëm dhe per ta bere filmin sa më te hapur ndaj publikut (per arsye te mesazhit), pra mos t’a ktheje filmin ne essé artistike. Nese eshte kjo, eshte e justifikueshme.
Me pelqeu.

web-site i filmit: www.ourdailybread.at

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s