“Nue propriété” (“E drejta mbi pronësinë”) – film belg nga Joachim Lafosse

Termi juridik “Nue proporiété” do te thote ekzaktesisht e drejte e dikujt mbi pronën e tij, po pa te drejtë përdorimi dhe perfitimi te kesaj prone.

Ne qender te ketij filmi eshte nje familje prej 3 personash: nje grua tek te 50-tat ( e famshja aktore franceze Isabelle Huppert !) , e divorcuar, dhe dy djemte e saj binjakë, qe banojne ne nje shtepi te madhe, gati keshtjelle. E ëma vendos te shesë shtepine edhe gjithe filmi eshte nje “proçes” me dyer te mbylluara e gjithshka qe ndodh pas vendimit te saj per te shitur shtepine.

Film interesant dhe jo keq si film i parë i nje regjizori te ri.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s