“LITTLE MISS SUNSHINE” – film amerikan nga Jonathan Dayton et Valerie Faris

Pas kaq kohesh neper ekranet e kinemase, film tejet i suksesshëm, i nominuar deri dhe per OSCAR 2007 (gje e rralle per nje film indipendent amerikan), shkova pashe “LITTLE MISS SUNSHINE“.

Filmi rrefen odisene e nje familjeje amerikane nga nje qytet i humbur i USA, vajza e vogel e se ciles deshiron te marre pjese ne nje konkurs per miss-et e vogle 7 vjeçare.

Per dy regjizoret e filmit, LITTLE MISS SUNSHINE eshte filmi i tyre i pare: më pare, ata kane qene regjizore video-clip-esh. Jo rastesisht e them kete, sepse pjesa e pare e filmit, i ngjan me se shumti nje video-clip-i gjoja humoristik, më se shumti qesharak se sa per te qeshur, siç e quajme shpesh ne shqip, plot “qyfyre”… 

Pastaj vjen pjesa e dyte, disi më interesante (qe nga momenti qe familja arrin te rekuperoje trupin e vdekur te gjyshit, qe eshte dhe sekuenca më e arrire filmit).

Perfundimisht, nje komedi pseudo sentimentalo-inteligjente, mungese totale e mizaskenes (filmi rri ne këmbë falë anekdotave) dhe qe ne fund te fundit i ngjan më se shumti nje supe te holluar me skeçe-cliché… Bof… 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s