“DARATT” (“Sezon i thatë”) film franko-çadian nga Mahamat Saleh Haroun


 

Fituesi i çmimit special te Jurise ne Festivalin e fundit te filmit ne Venecia eshte keto dite ne ekran.
DARATT” i merr ngjarjet ne Çad, vend i Afrikes qendrore, ne ditet tona. Nje djale i ri 16 vjeçar eshte ne kerkim te vrasesit te babait te tij, gjate Luftes civile te disa viteve me pare. Te hakmerret apo te falë vrasesin e babait te tij, – kjo eshte enigma e filmit.

Kritika ka qene ditirambike dhe e ka pritur shume mire filmin. Por mua personalisht, nuk me pelqeu…Tensioni gjate filmit eshte konstant, dmth qe nuk mund te quhet tension….
Per mua, “Daratt” eshte “Le fils” (“I biri”) i vellezerve Dardenne, në version afrikan… Shkurt, asgje e re nga fronti…. 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s