“L’Intouchable” (“I paprekshmi”) – film francez nga Benoît Jacquot


 

Jeanne (Zhanë), nje vajze e re franceze, diten e ditelindjes se saj meson se i jati i saj eshte indian dhe e jëma e ka takuar kur ka vizituar Indine, ne moshe te re.

Jeanne niset per Indi, ne kerkim te babait te saj, i cili sipas rrefimit te se jemes, eshte “intouchable” (“i paprekshëm” ) sipas tradityes indiane.

Film qe ngjall nganjehere (gjate shikimit) momente ngazellyese (aktorja eshte yll ! , por… film pak a shume qorr. Edhe pse objektivi i regjizorit eshte ti jape filmit nje llogjike te nje rruge pa krye, nje ide e tille nuk mjafton per t’a bere filmin interesant : kur nje rruge eshte pa krye, kush eshte me interesante: rruga (rrugetimi, zbulimi i rruges) apo fundi pa krye ? Sigurisht qe rrugëtimi ! Ndersa ne film, i meshohet me se shumti fundit te saj qorr… 

 

 

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s