“REQUIEM” – film gjerman nga Hans-Christian Schmid (Gjermani)


Pa dyshim, 2006-ta eshte viti i kinematografise gjermane: nder filmat më interesante, kete vit shquhet ata gjermane.

Jemi ne vitet ’70. Michaela, vajze 20 vjecare, studente, vuan nga epilepsia dhe ka pershtypjen se ne koken e saj degjon disa zera. Per kete, ajo konsulton nje prift, i cili perpiqet ta binde se ate e ka pushtuar djalli. Michaela heziton midis psikanalizes dhe ekzorcizmit…

REQUIEM” eshte nje film qe fare mire mund te ishte qesharak, por falë mizaskenës (regjise) i shpeton nje fenomeni te tillë. Pa dyshim loja e aktores kryesore (fituese e çmimit “Ariu i argjente” si aktorja me e mire ne festivalin e fundit te Berlinit) eshte vendimtare.

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s