“BABEL” – film amerikan nga Alejandro González Inárritu

Image result

Filmi i fundit i Inarritu (regjizor i “21 grams“, “Amores perros“) u prezantua kete vit ne Kanë dhe regjizori u kthye lme Cmimin e Mizaskenes (regjia me e mire)

“BABEL” vendos ne qender nje çift turistesh amerikane qe vizitojne shkretetiren sahariane ne Marok. Gruaja plagoset nga nje plumb dhe historia e tyre lidhet me historine e dados se femijeve te tyre, nje grua meksikane qe jeton ilegalisht ne USA. Po ashtu historia lidhet me dy femije marokenë dhe me nje vajze japoneze, i jati i te ciles kerkohet nga policia.

Film koral (me shume personazhe kryesore), “BABEL” do te rrefeje boten e sotme aktuale dhe mundesine e mos komunikimit midis komuniteteve, sikunder kulla e Babelit ku fliten gjithe gjuhet e botes.

Per mendimin tim, Inarritu me mire ta kish titulluar filmin e tij “Shume zhurme per asgje”. Film irritues, pretencioz (tangërlliks) me nje regjizure totalisht megallomane (gjoja simbolike), “BABEL” më bëri me dhimbje koke dhe më beri te humb durimin, edhe pse rezistova plot… 2 ore e gjysem (kaq zgjat filmi…).

 

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s