“Flags of Our Fathers” (”Flamuj te baballarëve tanë”) – film nga Clint Eastwood

Image result

E mira e Clint Eastwood-it eshte se nuk di te beje filma te keqij. Ndofta “Flags of Our Fathers” nuk eshte më i miri qe ai ka bere deri tani qe po behet 76 vjeç, por filmi eshte nje pune serioze dhe interesante, mbi te gjitha nje reflektim serioz se ç’ështe ne te vertete humanizmi dhe si shfrytezohet ai nga politikanët.

Vlera e filmit, ne qender te te cilit eshte nje episod i luftes se II Boterore, beteja ne Iwo Jima (Japoni), më shume sesa tek vertetesia e skenave te luftes, qendron tek forca e qetë që karakterizon menyren e te filmuarit te Clint Eastwood-it : elegant dhe brutal !

 

web-site i filmit: http://www.flagsofourfathers.com/

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s