“The passenger” – film nga François Rotger


 

“The passenger”, filmi qe pashe dje, mund te thuhet se eshte film pà-atdhe, pasi regjizori i saj, François Rotger, francez per nga origjina, e ka xhiruar filmin ne Japoni dhe Kanada dhe vete filmi eshte bashkepunim franko-japonezo-kanadez… pra, nje film globalist (mondialist), sikurse epoka aktuale.

Filmi rrefen nje histori te pamundur dashurie; babai i vajzes eshte i ngaterruar me Yakusas-ët japoneze, nderkohe qe nje personazh tjeter, i akuzuar per vjedhje, iken per tu fshehur ne Kanada. Dy vende, dy kultura: Japonia dhe Kanadaja. Dy kuptime te ndryshme te kurajos, te hakmarrjes, te vetmisë njerezore.

Ne formen e nje suspensi ekzistencialist, filmi fsheh ne esencë andrallat e njeriut modern qe jeton si të mundë. Mizaskena, ne formen e nje poeme urbane, eshte tejet e stilizuar por jo manjake apo snobe. Film tre gjuhesh ! Muzikë brilante. Interesant !

 

web-site i filmit: http://www.thepassenger-lefilm.com/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s