“Meurtrières” (“Vrasëtaret”) – film francez nga Patrick Grandperret


Image result for meurtrieres movie

I prezantuar ne maj ne festivalin e Kanës, ne kategorine “Un certain regard” (“Nje lloj shikimi”), filmi “Vrasëtaret” (“Meurtrières”) ishte fituesi i kesaj kategorie, çmim i shperndarë nga regjizori i madh Monte Hellman (regjizor i te famshmit “Macadam à deux voies”).

Cmim plotesisht i merituar per kete road-movie qe tregon historine e dy vajzave, Nina dhe Lizzy, disi delikate (fragile) mendërisht. Dhe qe takohen me njera-tjetren. Dhe qe, nese secila veç e veç eshte e dobet (delikate) menderisht, por që te dyja bashke behen te forta. Dhe qe secila kerkon dashurine. Dhe qe nuk kane shume fat. Dhe qe nuk kane asnje kokerr leku ne xhep. Dhe qe çdo here qe arrijne te krijojne kontakte me boten qe i rrethon, po kjo bote ua mbyll dyert me shpejtesi rrufeje. Dhe kur nuk ke asgje ne vije, ne boten e sotme, ose ben vend-numëro, ose… tejkalon edhe më të paimagjinueshmen.

Nje film i bukur dhe vrastar si bukuria dhe vrasëtaria e dy heroinave !
Magnifique !

 

web-site i filmit: www.meurtrieres.com

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s