Bulutlari beklerken (“Duke pritur retë”) film turk i Yesim Ustaoglu


Filmat turkë jane te rrallë neper kinemate franceze, ndaj dhe nxitova per te pare kete film te regjizores se re Yesim Ustaoglu.

“Duke pritur retë” (“Bulutlari beklerken” aka “En attendant les nuages” aka “Waiting for the clouds”) i vendos ngajrjet ne vitin 1975, ne nje fshat te vogel turk ku nje grua e quajtur Aishe, ka 50 vjet qe fsheh identitein e vertete te saj: ajo eshte greke, emri i saj i vertete eshte Eleni dhe ajo ka lindur ne nje fshat te vogel turk, te populluar nga minoritarë grekë, buze Detit te Zi. E dëbuar forcerisht, ajo arrin te shpetoje veten dhe vellain e saj te vogel te cilin e humbet rruges, per te mos e pare më per … 50 vjet te tëra !

Nje dite, Aishja (Eleni) vendos te kerkoje vellain e saj.

Nese trajtimi i nje teme te tille eshte plotesisht per tu pershendetur, realizimi i filmit, per fat te keq, lë per te deshiruar. Mizaskenë e dobët, e shoqeruar nga nje muzike qaramane, shpesh patetike…

dommage…

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s