“THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL” – film anglez nga Thomas Clay


Filmi i pare i anglezit 24 vjeçar Thomas Clay, kur u shfaq vjet ne Festivalin e Kanës, beri nje skandal te vertetë, sidomos per skenën e fundit te filmit. Në ate pike, sa revista amerikane e kinemase “Variety“, shkruajti : “Nje film që bën që “A clockwork orange” i Kubrick-ut te duket si nje video-clip i Britney Spears”.

“THE GREAT ECSTASY OF ROBERT CARMICHAEL” (“Ekstaza e madhe e R. C.”) i merr ngjarjet ne nje qytet te humbur anglez, Newhaven. Ato zhvillohen gjate 4 diteve dhe tregojne jeten e perditeshme te tre adoleshentëve qe kalojne kohen duke perdorur drogë. Ne qender eshte nje djalë timid, nxenes i mire por i rritur pa baba, violincellist i mrekullueshëm, Robert Carmichael.

Filmi, i ndertuar ne formen e nje spiraleje, padyshim qe çon ne nje skenë finale nga më violentet qe mund te kem parë. Per nga tematika, ai te kujton filmat e Ken Loach, por ndihet edhe influenca e Michael Haneke apo Kubrick-ut.

Premtues per nje regjizor veçse… 24 vjeçar !

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s