“Fun with Dick and Jane” -film amerikan nga Dean Parisot


Uf, me ne fund nje film me qesh, por… i mirë amà!

Personalisht, komeditë me duken gjinia më e veshtire ne kinema: shumica e filmave me qesh, më së shumti te bejnë me qà për nga budallallëku i tyre. Por komedia e fundit e te famshmit Jim Carrey eshte vertete e bukur !

Fun with Dick and Jane“, ka ne qender Dick, rolin e te cilit e luan pra Jim Carrey i cili nje dite te bukur emerohet zv. president i nje kompanie te fuqishme. E shoqja (Tea Leoni), menjehere jep doreheqjen nga puna e saj : la vita é bella !
Por endrra e tyre nuk zgjat shume: pak ore pas emerimit te tij, kompania ne fjalë falimenton : per Dick dhe Jane ky eshte fundi i american dream.
Te revoltuar, çifti vendos te mos rrije duar kryq, dhe ketu fillon odisea e filmit, ne formen e humorit burlesk.

Nje satirë e arrirë, me batuta klas, me ritëm te mrekullueshëm, skenar me tru, me në qender nje çift alla “Bonnie and Clyde” rrethuar nga nje botë ku mungesa e moralit i detyrojne te bëjnë “boks” per te mbijetuar : transformimi moral dhe fizik i Jim Carrey-t eshte… magjik !

Gjë e rrallë per nje komedi, per me teper hollywoodiane !

web site: http://www.sonypictures.com/movies/funwithdickandjane/

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s