“Falling into paradise” – film serb nga Milos Radovic


Nuk eshte e shpeshtë te shikosh nje realizim te ri filmik serb, ndaj isha kurioz per filmin e ri te regjizorit Milos Radovic “Falling into paradise” (“Pad u raj”) qe shfaqet keto dite ne kinema.

Filmi i merr ngjarjet ne vitin 1999, ne Beograd, kur NATO-ja bombardoi Serbinë gjate luftes ne Kosove. Ne qender te filmit jane Lubi, nje 50 vjeçar qe merret me tregti te zeze dhe e motra, Dusha.

Filmi duket si nje fare komedie, por problemi qendron ne faktin se skenat e filmit jane më shume qesharake sesa humoristike. Gjithshka eshte “déjà vu” (tashmë e parë më parë) : zhurmë, muzike, ulurima qe te kujtojne filmat e Kusturicës, por problemi qendron se “Falling into paradise” nuk i afrohet as te kuçi i këmbës filmave te ketij te fundit… Gjynah, sepse nuk rastis shepsh me pà filma qe vijne nga vende te vogla (siç eshte Serbia), dhe ç’eshte më e keqja, nuk behet fjalë per nje film indipendent (siç quhen ne USA), ose “film d’auteur” (siç quhen ne France), por per nje film me goxha buxhet.

Pa dyshim, filmi më i dobët qe kam pare kete vit …. 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s