“A PERFECT DAY” – film libanez.

Faqja II

Ndersa A PD,ah…sa krijime dhe realitete vertiteshin ne ate film,me nje poezi dhe force krijuese te forte.

A perfect day” eshte film shume personal : duhet te jesh goxha i frymezuar per te bere nje film te tille (ku pothuaj nuk ndodh “asgje”). Edhe une ate kam menduar: shume krijime dhe realitete njeheresh ka ne ate film. Un film très très riche !!!

Edhe diçka:
takova nje shoqe libaneze (meqe “A perfect day” eshte film libanez) dhe me tha se nuk i kish pelqy filmi sepse sipas saj, filmi tregonte ekzaktesisht nje tabllo te jetes se rinise se Bejrutit, qe ne nje fare menyre, si te thuash, e kalon kohen kot. Pra, filmi ka qene vertet i mire, nuk jemi “gabuar” ne gosto! E them kete, sepse nganjehere, kur nuk njeh nje vend, mund te “mashtrohesh” nga nje film qe vjen nga vendi ne fjalë, dhe te “genjehesh” nga aspekti “folklorik” (nuk gjej dot fjalën ekzakte) i atij vendi.

Mu kujtua vetja, qe, vite me pare, kur pata pare “LAMRICA” te Gianni Amelio-s ne kinema, edhe pse më pat prekur, nuk e doja si film, sepse i thoja vetes: “eshte film qe flet keq per Shqiperine”, pra ne nje fare menyre, nuk më pelqente te shikoja atë qe shikoja(dhe qe, sigurisht, ishte e arritur dhe e vertete artistikisht !) Nderkohe qe, kur e kam riparë keto tre-kater vitet e fundit, sigurisht qe “LAMERICA” me eshte dukur nje nga filmat më te mire italiane te ketyre 10 viteve te fundit (ndofta më të mirët e te mirëve i ka bere Nanni Moretti, por dhe Amelio eshte regjizor plot talent  ).

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s