“A PERFECT DAY” – film libanez.


Filmi i fundit i regjizorëve libanezë Joana Hadjithomas et Khalil Joreige mund te quhej fare mire “Bejrut, mon amour” : ata kane arritur te kapin atmosferën trazuese ku perzihet melankolia e trishtë me butësinë e jetes mesdhetare te Bejrutit e qe shpesh te kujton atë të Tiranës !

Megjithate, filmi “A PERFECT DAY” ka nje personazh kryesor, Malek-un, nje i ri libanez qe jeton me te jemen e tij, nderkohe qe i ati rezulton i humbur qe nga periudha e luftes, qe prej 15 vitesh (17 mije vete rezultojne te humbur ne Liban). Nga ana tjeter, Malek-u vuan nga nje semundje, nga ndalimi i frymemarrjes se shkurter gjate gjumit, qe qe e ben te pergjumet ne momente te ndryshme te ditës, krejt papritur.

Sensualiteti i te filmuarit te Berutit korrespondon me ate te personazheve, te cilët flasin pak; por filmi flet permes levizjeve, emocioneve dhe imazheve te tyre e qe asnjehere nuk bien ne estetizëm te shtirur.

A PERFECT DAY” eshte gati gati… nje film perfekt !

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s