“THE KING” -film amerikan nga James Marsh


U bë disa kohe qe shikojme filma amerikanë qe marrin temën nga Jugu i USA:
Forty shades of Blues“, 
“Walk the line”,
  “Thirteen“, “Dear Wendy“, “Hustle and flow“, “Undertow“.
“The king” eshte filmi i parë i regjizorit te ri James Marsh, dhe ngjarjet zhvillohen perseri ne Jug, ne Texas, ne qytetin CORPUS CHRISTI. Elivisi, djali i ri 22 vjeçar (luajtur shkelqyeshem nga Gael garcia Bernal), i sapo çmobilizuar nga “US NAVY”, shkon ne kete qytet per te gjetur rrënjët e familjes se tij: nena i ka vdekur, por i ka mbetur i ati (luajtur nga William Hurt), te cilin nuk e ka njohur ndonjehere dhe qe eshte konvertuar ne klerik (pastor baptist). Filmi ben nje portret te pameshirshemte Amerikës evangjeliste, te vendit ne kartmonedhën e se cilit shkruhet “In God we trust”, permes nje dueli totalisht cinik babë-bir.

Nje film aspak politically correct dhe lindja e nje regjizori te ri premtues !

web-site i filmit: http://www.films-sans-frontieres.fr/theking/

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s