“BROTHERS” film danez i Susanne Bier

Sussane Bier, regjizorja e filmit tashme te njohur “Open hearts” sjell kete rradhe nje film danez te forte, “BROTHERS” (“Brodre”), i cili rrefen historine e Michael, ushtarak karriere. Michael ka nje grua, dy vajza te vogla te mrekullueshme dhe nje vëlla, Jannik, mardheniet me te cilin nuk i ka aq fort te mira perpara nisjes se tij me sherbim ne Afganistan.

“Brodhers” ishte fitues i çmimit te publikut ne Festivalin e filmit ne Sundance 2005 dhe i disa çmimeve te tjere nderkomebetare, dhe mua, pas shikimit te filmit, me duken plotesisht te merituar : nje film qe rrefen se sa pjese perberese e jetes se secilit jane evenimentet nderkombetare, se si nën presionin e ngjarjeve te hidhura dhe te ëmbla, qenia njerezore transformohet.

 

web site i filmit: http://www.brothers-lefilm.com/

 

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s