“L’enfant endormi” (“Fëmija i përfjetur”) film maroken i Yasminne KASSARI


Eshte interesante te shikosh prodhime kinematografike qe vijne nga vende prej te cileve nuk jemi mêsuar te shohim shpesh filma. I tille eshte rasti i filmit qe pashe dje, nga regjizorja e re marokene Yasminne KASSARI (ky eshte filmi i saj i pare, dhe eshte nje bashkepunim Marok-Belgjikë).

“Fëmija i perfjetur” i mer ngjarjet ne nje fshat te thelle te Marokut dhe tregon historine e nje miti qe ekzistoka ne dia vende arabe sipas te cilit, çdo grua mund te mbaje nje femijë ne barkun e saj ne menyre te “përfjetur” per muaj apo per vite te tera dhe ta lindë kur te vije momenti i deshiruar prej saj.

Filmi vë ne qendrer portretet e dy grave, Zeinabit dhe kunatës se saj Halima : te dyja jetojne me familjet e burrave te tyre, qe kane emigruar ne menyre klandestine ne Spanje.

Nje dite, Zeinabi zbulon qe eshte shtatëzanë, por … i shoqi i saj eshte emigrant ne Spanje. Ajo vendos ta mbaje te “perfjetur” femijen e saj te ardhëm…

Nje film-portret interesant i gruas marokene ne ditet e sotme.

 

 

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s