“Where the truth lies”, film i Atom Egoyan (CANADA).


Shkova pashe nje nga filmat qe ishte ne Kanë, ne seleksionimin kokurues per palmen e arte: “Where the truth lies”, film i Atom Egoyan (CANADA).

Une jam fan i filmave te Atom Egoyan i cili, bashke me Cronenberg-un jane dy nga regjizorët më interesante aktualë kanadezë.

Egoyan ka qejf ne filmat e tij te germojë sekretet e fshehta tek personazhet e tij : p.sh tek “Exotica” apo “The Sweet hereafter” ne te cilët ai zhytet ne inkoshiencën e personazheve te tij, shpesh te gerryer nga nevroza.

Edhe ne filmin e fundit, pra “Where the truth lies” (“La vérité nue”) ndihet e njejta perçapje, por ne nje regjister te ri: behet fjalë nje polar (suspens) ku nje gazetare e re (Alison Lohman) germon ne historine e dy aktoreve komikë te njohur amerikane te viteve ’60 interpretuar nga Kevin Bacon & Colin Firth.
Duket sikur regjizori heziton midis filmit komercial (aktore te njohur + forma e suspensit ne film) dhe atij artistik (sofistikimi estetik i rrêfimit) dhe eshte kjo ndofta arsyeja qe filmi u prit pa shume entuziazëm ne Festivalin e fundit ne Kanë.

Gjithsesi, nje thriller suspens shume here më interesant se sa filmi i tij i fundit “Felicia’s Journey”.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s