“The Three burials of Melquiades Estrada” – film nga Tommy Lee Jones

Sot pashë filmin e parë te realizuar nga aktori 60 vjeçar Tommy Lee Jones , i cili inaguron keshtu karrieren e tij si regjizor, pas kaq vitesh si aktor.

The Three burials of Melquiades“( ne frengjisht titullohet “Trois enterrements“) u prezantoi ne Festivalin e Kanës ne maj te ketij viti dhe filmi u kthye nga festivali me dy çmime : çmimin e skenarit më te mirë (per Guillermo Arriaga – skenarist i filmit tashmë te njohur “21 grams”) dhe çmimin e aktorit me te mirë per Tommy Lee Jones, i cili luan rolin kryesor ne filmin e tij.

Nje film midis western-it, filmit social, dramës psikologjike, “The Three burials” rrefen dramën e emigranteve meksikane ne kufirin amerikan, ne shtetin Teksas duke vene berballe dy botë: nga njera anë, zbrazëtinë e shoqerive moderne me gjithe tensionet qe lindin prej saj dhe nga ana tjeter, idealin e vëllazërimit qe kerkon nje harmoni më te mire me natyren.

web siti i filmit

ne anglisht : http://www.troisenterrements.com/us/index.html
dhe frengjisht : www.troisenterrements.com/

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s