“THREE TIMES” nga Hou Hsiao-Hsien (TAJVAN)

 

Duke qënë se Hou Hsiao-hsien eshte nga regjizorët e mi më të preferuar aktualë, e prisja me padurim “THREE TIMES” (”The best of our times”), filmin-opus te tij te fundit qe e prezantoi ne Maj te 2005 ne Festivalin e Kanës.

Film-rrjedhë, film-love, film-heshtje, film-vetmi : nuk eshte hera e pare ne HHH (Hou Hsiao Hsien) më magjeps…

“Three times” (Tri Kohë) rrëfen ne tre kapituj 3 histori dashurie ne tre epoka te ndryshme: 1911 (Koha e Lirisë), 1966 (Koha e dashurise), 2005 (Koha e Rinisë) te luajtura nga i njejti çift aktorësh : Shu Qi dhe Chang Chen.

3 epokat nderthuren si nje gërshet hipnotik i nje bukurie te veçantë dhe magjepsëse, bejne qe secila pjese te jete nje film më vehte, gjithe duke lejuar qe filmi, ne totalitetin e tij, te jete nje film i vetem, koherent dhe harmonik.

Magnifique !

***

 

 

2 comments

  1. Pingback: HHH | kinoditar

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s