“Caché” (Fshehur) – film nga Michael Haneke

Image resultI erdhi rradha njerit nga filmave me te shumepritur, pjesemarres ne konkurim ne Festivalin e Kanes 2005, fitues i çmimit te mizaskenës: “Caché” (Fshehur).

“Caché” (fshehur), film i regjizorit austriak Michael Haneke, xhiruar ne France dhe ne frengjisht, eshte padyshim EVENIMENTI më i rendesishem i ketij festivali.

Personalisht, filmi më la pa frymë. “Caché” eshte historia e nje drejtuesi televizioni te nje emisioni letrar prestigjioz te cilit papritur dikush i dergon fshehurazi kaseta videoje te regjistruara ku duken pamje filmike te apartamentit te tij nga jashte.

Ne pamje te jashtme, filmi eshte nje thriller, por ne esence behet fjale per nje film qe trajton temen e rendesishme te kujteses apo fajit individual dhe atij historik kolektiv. Dhe Haneke eshte padyshim nga ata te rralle regjizore qe kane kuptuar se eshte koha e trajtimit te temave te medha dhe gjitheperfshirese.

Nje film qe nuk harrohet kollaj, qe lë te hapur interpretimin e intrigës se brendshme e qe do te meritonte plotesisht Palmën e Arte.

web-siti i filmit: www.cache-lefilm.com

 

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s